Home & Living

CLIPSAL C-BUS WISERE EVALUATION

Indsendelse af: Paul Gordon-Clipsal har for nylig frigivet det nye CBUS Wiser-system, der ser ud til at tilbyde et fremragende tilbud på potentielle til at huse automatisere med CBU’er for at udvide deres CBUS-netværk med logiske funktioner som Nå som et out-of-the-box touchscreen-centrisk styringssystem.

I det væsentlige kombinerer det klogere system funktionerne i et par eksisterende CBUS -enheder, som du muligvis allerede ejer, såvel som desuden tilføjer ydelse, der ikke tidligere er tilbudt i en hardwarebaseret enhed. Den klogere udfører overholdelsen af ​​funktioner på et CBUS -netværk:

Giver en Ethernet -interface til CBUS (erstatter den forrige generation CNI -enhed)

En logikmotor til avanceret programmering (udskiftning af den forrige generations PAC -enhed)

En almindelig Ethernet-bredbåndsrouter med 802.1N Wi-Fi, en WAN-port og 4 LAN-porte

En indbygget “klogere” applikation, der leverer en CBUS-grafisk brugergrænseflade til eksterne klienter

For al denne funktionalitet er dens detailomkostninger virkelig mindre end bare et nuværende generations CNI-system alene, så ingen kan tage problemer med værdien af ​​den generelle pakke.

Hardware – Det klogere systemhardware består af 3 separate komponenter. Selve den klogere router. Dette er de primære fordøjelseskanaler i systemet såvel som er, for alt det Det er beregnet til at blive installeret på denne måde). Dette system er dog tilpasset af Clipsal for at tilføje de ekstra evner i logikmotoren såvel som berøringsskærmsapplikationen. Jeg tror, ​​at den tilpassede router -software -applikation leveres under en offentlig licens, såvel som kildekode tilbydes efter anmodning.

Det andet primære element er CNI. Dette adskiller sig markant fra den forrige generation CNI; Det er stylet for at matche det primære klogere system (så det er ikke et DIN -modul som det ældre). Det er ligeledes blevet genudviklet internt såvel som ikke længere består af Lantronix-hardware for at levere Ethernet-interface såvel som derfor ikke har brug for Lantronix Redirector-softwareapplikationen for at få adgang til det. Denne nye CNI kan bruges standalone som “bare” en typisk CNI om nødvendigt, så du kan bruge den med værktøjssættet Software -applikation til styring af dit CBUS -netværk. Det er dog oprettet til at blive brugt i forbindelse med den klogere router, som det er her det 3. element kommer ind.

Den tredje såvel som den sidste del af bundtet er det, som kliptelefon kalder ‘busbar’ – dette er et passivt system, der leverer en “bro” mellem forskellige stik på den klogere router såvel som CNI, i køb for at forbinde de to Sammen til både Power & Ethernet -forbindelser. Det tilføjer ligeledes betydelig mekanisk stabilitet til hele forsamlingen.

Forsamling – CNI -klipperne – snarere løst må jeg sige – til bunden af ​​den primære klogere routerenhed. Busbaren klipper derefter til side af denne samling såvel som dens stik, der parrer sig med effektbeholdere på begge enheder, 1 RJ45 LAN -stik på hver enhed, såvel som med WAN -stikket på routeren. Kun 1 PSU leveres med pakken, så busbaren er nødvendig, hvis du vil levere strøm til begge enheder; Busbaren består af en enkelt effektbeholder, som PSU er tilsluttet, som den opdeler for at levere strøm til begge aktive komponenter. Busbaren består ligeledes af en enkelt RJ45 -stik, der overføres til WAN -porten på routeren. (Dette vil endte med at være afgørende for at huske senere!). 3 Wi-Fi-antenner er ligeledes i boksen, som dokumentationen specificerer skal monteres for at forhindre “skade”-selvom du mener at slukke Wi-Fi-ydelsen.

Når det er samlet, kan systemet være vægmonteret ved hjælp af nøglehullerne på bagoverfladen, eller det kan stod på en flad overflade ved hjælp af klip-on ‘fod’ inkluderet i pakken.

Forbindelser – CBUS -forbindelsen er ved hjælp af CNI; Der er et aftageligt plastikhylster under, som er en almindelig skrueterminal for CBUS+ & CBUS-, der kun accepterer spærrede ledninger. Der er en ekstremt svag klip-on-ledningsklemme samt en lille ledningsudgang i hyldet. Denne del føles temmelig spinkel efter mit sind, men ideelt, når det er knyttet, bliver ikke knyttet til, så jeg tror ikke, dette vil være så godt af et problem, men jeg ville have opdaget det meget lettere, hvis CBUS -forbindelsen ligeledes var ved hjælp af RJ45. (Selvom jeg kan forstå, hvorfor Clipsal muligvis med vilje har valgt at holde dem forskellige for at forhindre mulig forkert forbindelsesconnection). CNI har en enkelt Power & Lan -stik i den ene ende, som begge er fyldt med busbaren (men som kan bruges fristående om nødvendigt).

Ethernet -forbindelsen (er) oprettes enten ved hjælp af busbaren eller ved hjælp af LAN -porte på routeren. Denne del kan blive temmelig forvirrende, såvel som klipdokumentationen kan gøre med lidt arbejde på dette område. sInce den klogere router kan muligvis blive implementeret som din primære bredbåndsrouter, eller derudover kan bare tilføjes som en mere regional gadget på dit interiør LAN, der er en række forskellige metoder, som forbindelsens krav skal oprettes. Jeg (som mange individer efter min mening) har allerede min bredbånd oprettet, såvel som allerede har en router på stedet, som jeg er meget mere end glad for. Som et resultat havde jeg ikke noget ønske om at arkitektere mit eksisterende netværk til at passe til denne enhed, såvel som derfor bare ønsket at linke den til mit eksisterende LAN og ikke bruge dens Ethernet-routingfunktioner. Dette kaldes “Option B” -forbindelsesdesign i dokumentationen såvel som behov, som du linker det til det eksisterende LAN ved hjælp af enhver form for en af ​​de tilbudte porte på selve routeren – ikke ved hjælp af den ene På busbaren – som du vil huske, at jeg påpegede tidligere, er overført til routeren Wan -havnen … – spørgsmålet er, at dette punkt langt fra er tydeligt, når du er i det forladte rush for at få det, der fungerer! – Der er ingen præget ordlyd på busbaren, der gør det almindeligt, at RJ45 -porten der kun er til WAN, såvel som dokumentationen kan være klarere (men hvem læser lige her dokumentationen, før du tilslutter hvad som helst?). Men når du er kommet til at forstå dette punkt, er forbindelserne relativt enkle at oprette, såvel som du kan gå videre til den næste fase: idriftsættelse af enheden, og det er her, det sjove virkelig begynder.

Åh, såvel som ligeledes i boksen er en 1 GB USB -pind med softwareapplikationen og dokumentationen på den – snarere end en CDROM – kan være tilgængelig i nyttigt, antager jeg …

Idriftsættelse – det er her for mig – såvel som fra det, jeg har set på CBUS -fora – for snarere et par andre klogere ejere – hvad der begyndte at løsne sig. Det er vigtigt at forstå et par grundlæggende dog grundlæggende afgørende ideer om nøjagtigt, hvordan hele systemet fungerer.

Det klogere primære system såvel som CNI – selvom den er knyttet sammen, er ikke en enkelt netværksenhed. Den klogere router har sin egen IP -adresse, såvel som CNI har ligeledes sin egen separate og specielle IP -adresse. Disse to enheder interagerer ved hjælp af IP -netværket såvel som skal være på nøjagtigt det samme undernet.

Det klogere system har brug for IP -forbindelse til CNI i Køb for at tale med CBUS – kommandoer udstedes fra den klogere til CNI over IP, såvel som CNI sætter derefter kommandoerne på CBUS -netværket. Derfor er det klogere system nødt til at forstå, hvor man skal opdage CNI (dvs. hvilken IP -adresse det er på), i køb for at tale med det

Uden for kassen, uanset hvad der er indstillet til fabriksstandard IP -konfiguration, som næsten bestemt ikke vil være korrekt for dit eksisterende netværk, så mange individer vil kræve at ændre IP -adressen til de forskellige enheder.

Det ser ud til, at det burde være en grundlæggende og enkel opgave for enhver form for os, der endda har en rudimentær arbejdsforståelse af IP -netværk, men den nylige oplevelse har vist, at denne operation har været årsagen til en enorm mængde irritation, selv for krydret & Erfarne netværkskyndige individer, der arbejder inden for IT & Networking-felter dag-i dag-ud. Det kommer ned til dette:

De klogere sendes med standardadressen: 192.168.2.1

CNI sendes med standardadressen: 192.168.2.2

Wiser * -softwaren * i routeren * ved *, at CNI er den 192.168.2.2

Så i køb for effektivt at få det, der arbejder på et andet netværk, er det nødvendigt at opdatere alle 3 af disse konfigurationspunkter … vanskeligheder er, at hver af dem har brug for et helt separat konfigurationsværktøj såvel som en anden teknik til at opdatere det:

Den klogere router IP-adresse er konfigureret ved hjælp af en browser og dens indbyggede webbaserede administrator UI

CNI IP -adressen er konfigureret ved hjælp af det forholdsvis nye CBUS IP -værktøj (del af Toolkit)

Den klogere softwares retningslinje til CNI er konfigureret ved hjælp af et billede af billedjob

Brugere har opdaget, at det er relativt enkelt at udgøre de allerførste to aktiviteter, men så opdager derefter altid, at det er absolut umuligt at få Piced til at offentliggøre et job i køb for at opdatere den sidste del af puslespillet. Det ser ud til at være situationen, at der er et par sikkerhedsindstillinger i den klogere softwareapplikation, der forbyder Piced at opdatere enhver type indstillinger, såvel som at den eneste metode til at sparke disse begrænsninger tilbage er ved hjælp af Wiser Touchscreen UI, -som kun er let tilgængelig, når alle 3 IP-adresser er rigtige (således gør det muligt for den klogere softwareapplikation at tale med CNI)-så du ender i en Catch-22.

I mit tilfælde, såvel som for mange andre personer, som jeg har set udgivelse på fora, har * eneste * metoden ud af denne omstændighed været at vende alle enhederne tilbage til deres fabriks standard IP -adresse, på hvilket tidspunkt Visere berøringsskærm UI bliver let tilgængelig igen ved hjælp af din browser, samt tillader dig at tilpasse disse sikkerhedsindstillinger, som derefter tillader piceD for at offentliggøre din jobfil.

Dette af programmet har brug for, at du linker en pc til den klogere router direkte, såvel som at indstille den pc til at være på en 192.168.2.x IP -adresse … – Du kan bruge den indbyggede DHCP -server i den klogere router – hvis du har haft ‘ T slukkede det tidligere tidligere som en del af tilpasningerne for at konfigurere det til dit netværk ..

Du kan godt tro, at det er så godt besvær, såvel som at vælge at bare linke ved hjælp af wifi … såvel som en lystig praktisk troede, at det ville være … – Jeg troede også på det … – Problemet er ud af kassen, WiFi har WPA-PSK-sikkerhed aktiveret såvel som så vidt jeg kan fortælle, er der ingen omtale nogen steder i nogen form for dokumentationen, hvad netværket afgørende er, så det er virkelig umuligt at linke til wifi op, indtil du ‘ Ve allerførste forbundet med de kablede havne til at ændre WiFi PassKey til noget, du kender!

Moralen ved denne historie er – ikke lokkes for at skynde sig og foretage de ændringer, du kræver at foretage i køb til i form det klogere på dit netværk. Du skal foretage de nødvendige konfigurationstrin på en ekstremt receptpligtig måde, hvis du skal forhindre en hel del angst. Det køb, du skal overholde, er:

Saml gadgeten og strøm den op.

Tilslut en pc ved hjælp af en kablet forbindelse direkte til en af ​​dens LAN -porte – gør hvad der er nødvendigt for at få denne pc til at fungere på Wisers standardnetværksadresse fra 192.168.2.x

Peg din browser på Wisers UI på samt navigerer til den klogere interface.

I den klogere grænseflade skal du åbne indstillingsproduktet samt tillade alle 3 valg, der vises. Dette vil sparke de sikkerhedsindstillinger, der er tilstrækkelige til at muliggøre en efterfølgende jobudgivelse med PICED.

Opret forbindelse til gadgeten med piced såvel som en firmwareopdatering – den aktuelle version af Piced inkluderer det aktuelle tilbudte firmwarebillede, såvel som det ser ud til at være snarere et par udgivelser nyere end den version, der er installeret i min gadget, da det forlod fabrikken .

Mens det er der, er det muligvis et godt koncept at offentliggøre dit billedjob på dette tidspunkt, – du bliver nødt til at gøre det på et tidspunkt i processen … – du kræver at have organiseret, hvilken IP er du til at ændre gadgets til I betragtning af at CNI -adressen skal specificeres i denne jobfil …

Først nu skal du tro på at ændre IP -adresserne på de to enheder og integrere det i dit eksisterende netværk/

Hvis du bliver ved dette køb af at gøre ting, skal du * have en ret glat tid af det.

I brug – Når du har bestilt gadgeten på dit netværk, hvad kan du virkelig lave med det? I et nøddeskal bruger du PICED -softwareapplikationen til at fremstille et “projekt”, som du offentliggør i enheden. PAC -individer vil være fortrolige med denne proces, selvom nogle ting har ændret sig lidt for at passe til forskellene mellem en klogere og en PAC. Der er stadig et valg om at bruge en simuleret skærm i den piced avancement -atmosfære til at designe det linkede CBUS -netværk og enheder, så du kan komponere og teste logikkode meget som før. En af de allerførste forskelle, du vil bemærke, er den nye “widget -manager”, der straks introducerer den allerførste gang, du kører PICED for at konfigurere et nyt klogere projekt. Det er her du fortæller de klogere, hvilke CBUS -produkter der vises på berøringsskærmsgrænsefladen. Processen er relativt intuitiv; På den allerførste fane tilføjer du steder, der repræsenterer rummet i dit hus, fortsæt derefter til fanen 2. fane, hvor du kan tilføje “funktionsgrupper” – dette er klassifikationer af gadget som “belysning” såvel som så videre. Til sidst på den sidste fane tilføjer du de faktiske CBUS Groups & Scenes osv., Som du ønsker at have vist på dine skærme, ved at vælge dem fra dit eksisterende CBUS Toolkit -projekt. Det er ganske meget alt, hvad der er at få en grundlæggende praktisk CBUS -berøringsskærm op og køre, som vil betjene de gadgets, du tilføjede som forklaret ovenfor.

Widget manager med nogle steder tilføjet

Tilføjelse af et par praktiske grupper

Vælg CBUS Groups & Scenes osv. Fra dit eksisterende værktøjssæt.

Klik for version i fuld størrelse

Som et resultat af ovenstående udvikler den klogere straks en webside bestående af alle de produkter, du har tilføjet. Stederne vises som en strimmel langs toppen, såvel som de praktiske grupper vises som en søjle ned ad venstre. Ikonerne er dem, jeg valgte fra standardsættet, der tilbydes i PICED, da jeg tilføjede de praktiske grupper, selvom du kan program, få det til at bruge ganske meget enhver form for grafik, du ønsker.

Bemærk, at det udvikler dig en grænseflade, der kan tjekkes ud som enten en enhedscentrisk eller et lokationscentrisk layout, såvel som du hurtigt kan skifte mellem disse visninger eller endda integrere dem.

Bemærk, at selv om det er udråbt som en berøringsskærmsgrænseflade, skal det ikke *

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *